PERSONVERNERKLÆRING

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Revidert 06. Mai 2018

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Presis Ur & Gull AS / presisuroggull.no samler inn og bruker personopplysninger.

Presis Ur & Gull AS, ved daglig leder, er ansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret.

Denne erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Presis Ur & Gull AS er opptatt av å ivareta personvern på en god og forsvarlig måte og implementerer derfor kontinuerlig tiltak for å sikre personopplysninger best mulig. Herunder bruker Presis Ur & Gull AS utelukkende krypterte forbindelser for overføring av informasjon, samt gjør en halvårlig internrevisjon av selskapets bruk av personopplysninger.

Behandling av personopplysninger på vårt nettsted presisuroggull.no

Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester. For eksempel nyhetsbrev, opprette konto, ta kontakt via chat eller webskjemaer.

Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Vi beholder kontaktskjema-oppføringer i seks måneder, analysedata i ett år og kunders kjøpsinformasjon i ti år.

Utlevering av personopplysninger

Presis Ur & Gull AS utleverer ikke dine personlige opplysninger til andre parter enn beskrevet i dette dokument, med mindre vi er pålagt å gjøre dette ifølge lovverket eller som følge av rettslige pålegg.

Formål med behandling

Formålet med behandlingen av personopplysninger er å gi brukerne en så god opplevelse av nettsiden som mulig, samt å tilby brukerne de tjenestene de måtte ønske å benytte seg av.

Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger

Vårt rettslige grunnlag for innsamling og behandling av personopplysninger beskrevet i dette dokumentet avhenger av personopplysningene det gjelder og hvilken sammenheng de samles inn i.

Vi vil normalt bare samle inn personlig informasjon (1) hvor vi trenger den personlige informasjonen for å komme i kontakt med deg; (2) hvor prosessering er innenfor vår legitime interesse og ikke styrt av dine rettigheter; eller (3) hvor du har gitt oss samtykke til å bruke de. Vi har legitime interesser i å drifte våre tjenester og kommunisere med deg slik det er forutsatt for at vi skal kunne yte tjenesten. For eksempel når du bestiller varer i nettbutikken, vi besvarer henvendelser, forbedrer våre nettsteder, markedsfører eller for å undersøke driftsavvik eller forebygge ulovlige aktiviteter.

I noen tilfeller kan vi ha en rettslig forpliktelse til å samle inn personopplysninger om deg, eller må på annen måte trenge din personlige informasjon for å beskytte dine interesser, eller de til andre enkeltpersoner.

Hvis vi ber deg om personlig informasjon for å ivareta et rettslig krav, eller for å lage en kontrakt med deg, så skal vi gjøre dette tydelig for deg når det skjer og informere om bruk av opplysningene er pålagt eller nødvendig, eller ikke (i tillegg til mulige konsekvenser hvis du ikke gir disse personopplysningene).

Hvilke personopplysninger behandles?

De personopplysningene som samles inn er de opplysningene du selv velger å oppgi når du fyller ut skjema for at vi skal kunne kontakte deg. Dette er opplysninger om navn, e-postadresse, telefonnummer og firma, samt øvrig informasjon som måtte sendes oss i skjemaer eller via chat-tjeneste.

I tillegg bruker presisuroggull.no cookies (informasjonskapsler) som henter inn begrenset informasjon som f.eks. IP adresse via nettleser. Se avsnitt om Cookies for mer informasjon, og hvordan du kan begrense dette.

Netthandel

Vi samler inn informasjon om deg under betalingsprosessen i vår butikk.

Når du bestiller i nettbutikken vår, samler vi:

Produkter du har sett: Vi bruker dette til for eksempel å vise deg produkter du nylig har sett
Plassering, IP-adresse og nettlesertype: Vi bruker dette til formål som estimering av skatter og frakt
Fraktadresse: vi ber deg om å skrive inn dette, slik at vi for eksempel kan estimere frakt før du legger inn en bestilling, og sende deg bestillingen!
Vi bruker også informasjonskapsler for å holde oversikt over innholdet i handlekurven mens du surfer på nettstedet vårt.

Når du kjøper fra oss, ber vi deg om å gi informasjon, inkludert navn, faktureringsadresse, fraktadresse, e-postadresse, telefonnummer, kredittkort/betalingsinformasjon og valgfri kontoinformasjon som brukernavn og passord. Vi bruker denne informasjonen til for eksempel:

Sende deg informasjon om din konto og bestilling
Svar på dine forespørsler, inkludert tilbakebetalinger og klager
Behandle betalinger og forhindre svindel
Sett opp din konto for butikken vår
Overholde alle juridiske forpliktelser vi har, som å beregne skatt
For å forbedre våre butikktjenester
Sende deg markedsføringsmeldinger, hvis du velger å motta dem
Hvis du oppretter en konto, lagrer vi ditt navn, adresse, e-post og telefonnummer, som vil bli brukt til å fylle ut kassen for fremtidige bestillinger.

Som hovedregel tar vi kun vare på opplysninger om deg så lenge vi trenger dem til de formål som opplysningene er samlet inn til, og vi ikke lenger er lovpålagt å beholde dem. Vi vil for eksempel ta vare på ordreinformasjon i 10 år av regnskaps- og skattemessige årsaker. Dette inkluderer navn og e-postadresse samt faktura- og leveringsadresse.

Vi tar også vare på kommentarer og produktomtaler, hvis du velger å skrive dem.

Kryptering

Nettsteder bruker kryptering (SSL) fra Sectigo.

Opphavsrett og innhold

Innholdet på dette nettstedet er beskyttet av opphavsrett for Presis Ur & Gull AS med tilknyttede selskaper eller selskapets lisensgiver.

“Do not track” innstillinger

Vi respekterer “Do not track”-innstillinger fra nettlesere på våre nettsider.

Innsyn, retting og sletting av persondata

For innsyn, retting og sletting av persondata må du sende en e-post til post@presisur.no.

For å sikre personvern og sikkerhet vil vi ta rimelige skritt for å verifisere din identitet før retting og sletting av data eller innsyn i de data vi måtte ha om deg.

Hva vi deler med andre

Betalingsløsning

Vi aksepterer betalinger gjennom Klarna. Når betalingen behandles, vil noen av opplysningene dine overføres til Klarna inkludert informasjon som er nødvendig for å gjennomføre eller behandle betalingen, slik som kjøpesum og betalingsinformasjon.

Vennligst se Klarna sin personvernerklæring for flere detaljer.

Google Web Fonts

For å gi deg en så god leseopplevelse som mulig, benytter vi Google Webfonts. Når du åpner en side, laster nettleseren inn webfonten til minnet i nettleseren for å gjengi skrift korrekt.
Til dette formålet har nettleseren etablert en direkte tilknytning til Google sine servere. Google blir kjent med at du besøker vårt nettsted via din IP adresse. Dersom din nettleser ikke støtter webfonter, vil en standard skrifttype bli benyttet.

Innebygd innhold fra andre nettsteder
Dette nettstedet kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Google Analytics

Vi bruker Google Analytics til webstatistikk på våre offentlige nettsider. Google Analytics samler informasjon om besøk og bruksstatistikk på våre nettsider ved hjelp av et javascript. Google Analytics er konfigurert til å ikke samle personopplysninger, herunder å anonymisere IP-adresser.

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Presis Ur og Gull As har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i en av våre systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Presis Ur og Gull As ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Kontaktinformasjon


post@presisur.no
Telefon (+47) 75 50 80 33
Postadresse:
Presis Ur & Gull AS
City Nord, Stormyra, 8008 Bodø