Historisk sett har Longines fulgt legendariske pionerer når de har erobret luft, sjø, fjell og land. Denne stolte tradisjonen har Longines valgt å hedre ved å hente inspirasjon fra sin stolte arv til en helt ny kolleksjon, Longines Spirit. En kolleksjon med en upåklagelig stamtavle. Denne kolleksjonen linker den stolte tradisjonen med nyvinning ved å kombinere referanser fra luftfartens gullalder med dagens estetiske og teknologiske krav. Disse kompromissløse og moderne klokkene bærer et vitnesbyrd om den ny vinnende tankegangen som har preget denne klokkeprodusenteten helt siden den spede begynnelse. En glødende hyllest til alle de eksepsjonelle kvinner og menn, som gjennom en rekord, prestasjon eller ekstraordinært mot, har vist vei for den kommende generasjon til å bli en bedre versjon av seg selv.

Longines Spirit Pionerene

For å hedre de legendariske pionerene som plasserte sin tillit til Longines i krevende situasjoner og feire deres liv som fremdeles inspirerer oss. Amelia Earhart, Howard Huges, Elinor Smith og Paul-Emile Victor er blant disse eksepsjonelle kvinner og menn som gjennom en rekord, prestasjoner eller ekstraordinært mot har satt sitt preg på historien.

Amelia Earhart

Amelia Earhart, den første kvinnelige flyveren som fløy solo over Atlanterhavet. Amelia Earhart var også mottaker av den militære utmerkelsen Distinguished Flying Cross for sin eksepsjonelle innsats innen luftfart. Hun satte også andre rekorder, skrev bestselgende bøker om sine flyerfaringer og var en forkjemper for kvinners rettigheter og likestilling. Blant annet var hun medvirkende i opprettelsen av foreningen Ninety-Nines, en organisasjon for kvinnelige piloter.  I et forsøk på å fly rundt jorden i 1937 forsvant Earhart et sted midt i Stillehavet. Uten spor av flyvraket har hennes liv, karriere og forsvinning vært en kilde til fasinasjon og undring.

Howard Hughes

Howard Hughes, forretningsmogul, luftfatsingeniør og rekordknusende flyver. Det tok Howard Hughes 3 dager 19 timer og 14 minutter å fly rundt jorden i 1938 i et forsøk hvor Longines var offisiell tidtaker. På sin flyvning jorden rundt satte Howard Hughes all sin lit til Longines sine navigeringsinstrument for å fastslå den eksakte posisjonen hans fly befant seg i, på nattestid og over havet. I 1935 ble Hughes den raskeste flyveren i verden, da han ble målt til 566km/t i luften. Det som gjorde det hele ekstra spektakulært var at flyet han fløy, var hans eget design.

Elinor Smith

Elinor Smith, i 1930 knuste Elinor Smith den kvinnelige høyderekorden da hun fløy sin seks seter Bellanca opp til 27,419 fot. Hun kunne fornøyd formidle at hennes Longines klokke hadde fungert perfekt gjennom hele reisen. Det påfølgende året, i ekte Smith-ånd forsøkte Elinor Smith å slå sin egen rekord og komme opp til 30,000 fot. Dessverre var det akkurat for høyt og drivstoffslangen frøs. Smith mistet bevisstheten og flyet hennes begynte å stupe. Smith gjenvant bevisstheten på 6000 fot og klarte på mirakuløst vis og lande på Long Island. Ti dager etterpå var hun tilbake i flyet og satte en ny rekord på 32,576 fot. Sant heltemot. Og hele tiden satte hun sin lit til sin Longines klokke. 

Paul-Emile Victor

Paul-Emile Victor, i 1936 satte Paul-Emile Victor ut for å krysse isdekket på Grønland, med seg hadde han 3 ledsagere, hvorav to var forskere. Under andre verdenskrig var Paul-Emile Victor en del av US Air Force. Som leder og grunnlegger av den franske polar ekspedisjonen begynte Paul-Emile Victor i 1948 å utføre vitenskapelig forskning ved Nord- og Sørpolen. For de fleste av disse ekspedisjonene besto utstyret av to Dakota propellfly, syv amfibiske kjøretøy, tre Longines kronometer (brukt til himmelnavigasjon) og femten svært presise Longines armbåndsur. 

Longines Spirit er gjennom historie, tradisjon og inspirasjon tett knyttet til luftfart. Dette gjenspeiles også i det pilot-inspirerte designet. De samme egenskapene som gjorde Longines til et elsket og sikkert valg blant pionerene innen luftfart er fremdeles tilstede. Alt fra den store kronen som gjør det lett å stille og trekke opp klokken, selv med hansker på. Den røffe og robuste kassen. Og de fremstående arabiske tallene på skiven, samt de kraftige viserne med selvlysende film på gjør at en lett kan lese av tiden, selv om en flyr om natten.

Chronometer presisjon

3 håndsmodellene i Longines Spirit kolleksjonen har et selvtrekkende mekanisk urverk (Caliber L888.4) som slår med 25,200 vibrasjoner per time(vph) og har en gangreserve på 64 timer. Urverket er også utstyrt med en balanse-fjær i silicium som er hardere, lettere og mer slitesterk enn en tradisjonell spring-fjær og sikrer at Longines Spirit holder tiden, over tid. Longines Spirit er Chronometer-sertifisert noe som innebærer at klokken er testet av COSC og tilfredsstiller de strenge krav de stiller for presisjon og nøyaktighet.

Longines Spirit Chronograph har et selvtrekkende mekanisk urverk (Caliber L688.4) som slår med 28,800 vibrasjoner per time(vph) og har en gangreserve på 60 timer. Urverket er også utstyrt med en balanse-fjær i silicium som er hardere, lettere og mer slitesterk enn en tradisjonell spring-fjær og sikrer at Longines Spirit holder tiden, over tid. Longines Spirit er Chronometer-sertifisert noe som innebærer at klokken er testet av COSC og tilfredsstiller de strenge krav de stiller for presisjon og nøyaktighet.

Longines Spirit 3-hands

Longines Spirit er en klassisk pilotklokke. Pilotklokker kjennetegnes ofte ved at de har optimal lesbarhet og nøkternt design. Longines Spirit kolleksjonen er skapt med tanke på å lage en robust og sporty hverdagsklokke som hedrer de virkelig store pionerene i luftfartshistorien. Denne kolleksjonen kommer med detaljer og en finish som ikke står tilbake for klokker i en mye høyere prisklasse. Armbåndsurene kommer med 40mm og 42mm kassestørrelse i varianter med svart, blå eller sølv skive. Uret er vanntett til 10ATM og har datovisning klokken 3. Longines Spirit kan leveres med lenke eller skinnreim (blå, lysebrun og brun). Den er også tilgjengelig som Prestige Edition, da vil en få med lenke og to reimer, samt en nydelig presentasjonsboks.

Longines Spirit – Pris fra Kr 21.790

Longines Spirit Chronograph

Longines Spirit er en klassisk pilotklokke. Pilotklokker kjennetegnes ofte ved at de har optimal lesbarhet og nøkternt design. Longines Spirit kolleksjonen er skapt med tanke på å lage en robust og sporty hverdagsklokke som hedrer de virkelig store pionerene i luftfartshistorien. Denne kronograf-modellen har en urkasse i stål som måler 42 mm. Tallskiven har arabiske tall, datovisning mellom klokken fire og fem, samt gode kontraster for økt lesbarhet. Modellen har stoppeklokke og er tilgjengelig med svart, blå eller sølv skive.

Longines Spirit Chronograph – Pris fra Kr 31.690